Steget

av: Leif Landen

Dag Andersson och Jan Broo är kusiner. Till släkten hör Oda Andersen, Dags faster. Hon ligger sjuk men engagerar sig i allas öden.

Jan råkar ärva ett byggföretag, åker över till Amerika och försöker få ordning på affärerna. Kusinernas förhållande till varandra, till släkten, till vännerna och till kärleken skildras i denna historia. En tråd i berättelsen handlar om asylsökande Marie och hennes flykt undan myndigheterna, en annan om Jans flickvän Asta som drabbas av ångestkänslor efter ett bilmissöde. Båda hamnar på kolonin ”Grönland” där ett antal individualister söker leva ett annorlunda liv.

exempel från boken

Strax efter det att Bill Fayette hade visat sig på morgonen inträffade en pinsam episod. Hilde skulle stanna på sitt rum hela dagen och Berthe kom därifrån med en bekymrad min, såg än på den ena än på den andra, också på Olle som om hon hade trott att han hade förgått sig. Också Dag kände sig besvärad. Han var ju den som hade funnit Hilde och kanske kunde man vänta att hon skulle vända sina anklagelser mot honom. Emellertid kom Hilde oväntat nedför trappan och då hon stod där och såg ut över dem, gav hon till ett skrik, pekade på Bill Fayette och ropade.

─ Rör mig inte, rör mig inte.

KÖP PÅ Adlibris – 131 krKÖP PÅ Adlibris – 206 krKÖP PÅ Bokus – 219 kr
asdasd